петък, 25 март 2016 г.

Читалище „Умение-2003“ обявява резултатите от конкурса за макет на тема: „Прости енергийни решения за чиста природа и здраве“



Макетът на Арт ателие "От нищо нещо" 
при НЧ Зора-1945" - Ямбол с ръководител Мария Монева
Евгения Ташева от сдружение „За Земята“, Петя Георгиева от сдружение „Млад природозащитник Бесапара“ и Милена Агопян от „Енергийна агенция-Пловдив“ приеха поканата на Читалище „Умение-2003“ чрез доброволен труд да оценят получените макети за конкурса на тема: „Прости енергийни решения за чиста природа и здраве“. И трите дами не знаеха имената на другите членове на журито, работеха съвсем неутрално – в София, в пазарджишкото село Бяга и в Пловдив, съгласуваха преценките си и с други членове на своите организации. Получените мнения обаче са единодушни.
клуб "Екология" в СОУ "Христо Ботев" гр. Камено
Трето място журито присъди за макета на Иван Караборунски, Стела Колева,  Йорданка Вълчева, Даниела Радева и Светлослава Попова - участници в клуб "Екология" в СОУ "Христо Ботев" гр. Камено, който представя ефективността на отоплението с биогаз. Дамите от журито отбелязаха, че оценката им е, заради това, че учениците са представили повече от един ресурс за енергоспестяване, като предполагат, че къщата, с която е свързана инсталацията за  биогаз, е животински обор :).
кръжок „Екология“ при
ОУ „Капитан Петко войвода“ – гр. Варна
Второто място е присъдено на макета за използване на енергията от приливите и отливите на ученическия кръжок „Екология“ при ОУ „Капитан Петко войвода“ – гр. Варна, заради уникалността на идеята, представена с добро познаване на структуранта на производството на ел енергия от приливните вълни.
Първото място е за макета, направен от членовете на Арт ателие "От нищо нещо" при НЧ Зора-1945" - Ямбол с ръководител Мария Монева – заради интересната идея за водохващане на дъждовни води и използването на повече от един ресурс за енергоспестяване.
Специална поощрителна награда получава 13-годишната Пламена Антонова Колева от гр. Ямбол.
Поощрителни награди получават 15-годишният Денис Диамандиев и 17-годишният Марин Ангелов Димитров от Ямбол, учениците от ПГСГ "Кольо Фичето" гр. Ямбол, учениците от 5 клас при ОУ"Св.П. Хилендарски"-с. Бояново, както и възпитаниците на ОУ "Св. Св. Кирил и Методий", с.Дълбок извор, общ.Първомай - Валерия и Виктория Топалски, Мария Липова, Михаил Манахилов, Зина Карагьозова и Мария Гаджева.  
Конкурсът се организира в рамките на проект „Здраве от извора“, който се реализира от Читалище „Умение-2003“ по програма „Съгради промяна“ на фондация „ЕкоОбщност“ с финансовото съдействие на фондация „Чарлз Стюарт Мот“. Наградите от всички конкурси по проекта ще бъдат връчени по време на Форум-театър, посветен на Деня на Земята – 22 април.


Настоящата публикация се издава по програма „Съгради промяна“ с финансовата подкрепа на фондация „Чарлз Стюарт Мот”, предоставена чрез фондация „ЕкоОбщност”. Изразените тук становища са на Читалище „Умение-2003“ - Ямбол и не отразяват непременно мнението на подкрепящите организации.


Няма коментари:

Публикуване на коментар