сряда, 23 март 2016 г.

89 ученици си оспорват наградите за конкурса „Здраве от извора“ на Читалище „Умение-2003“

77 рисунки на 66 ученици от Бояново, Дражево, Тенево, Лопян, Камено, Динк, Плевен, казънлъшкото Хаджидимитрово, Долни Цибър, Бяла черква и Етрополе; 40 фотографии на 18 деца от Антоново, Сливен, Ясеновец, Рупци, Долно Големанци, Павликени и Етрополе; 7 творби на млади литератори от Кюстендил, Камено и Павликени. Това е равносметката от конкурса за рисунка, есе, разказ, стихотворение и фотография на тема „Здраве от извора“, който се организира от Читалище „Умение-2003“ по повод Световния ден на водата. Журито вече оценява творбите, паралелно с това гласуват и последователите на Фейсбук-страницата „Здраве от извора“. Имената на победителите ще бъдат обявени на 10 април.
На 25 март пък ще бъдат обявени и победителите в конкурса за макети на тема: „Прости енергийни решения за чиста природа и здраве“.
Конкурсите се организират в рамките на проект „Здраве от извора“, който се реализира от Читалище „Умение-2003“ по програма „Съгради промяна“ на фондация „ЕкоОбщност“ с финансовото съдействие на фондация „Чарлз Стюарт Мот“. Присъдените награди от предходните два конкурса – за най-атрактивен Снежен човек и за плакат на тема „Опазване на влажните зони“, са общо 50.
Наградите от всички конкурси ще бъдат връчени по време на Форум-театър, посветен на Деня на Земята – 22 април.


Настоящата публикация се издава по програма „Съгради промяна“ с финансовата подкрепа на фондация „Чарлз Стюарт Мот”, предоставена чрез фондация „ЕкоОбщност”. Изразените тук становища са на Читалище „Умение-2003“ - Ямбол и не отразяват непременно мнението на подкрепящите организации.

Няма коментари:

Публикуване на коментар