вторник, 22 март 2016 г.

Информационна кампания и конкурс за Деня на водата организира Читалище „Умение-2003“

Информационни листовки „Пътят на водата от извора до кранчето“  разпространиха в петте общини на област Ямбол участниците в клуб „Млад еколог“ и новоучредения „БМЧК-Умение“ към Читалище „Умение-2003“ по повод Световния ден на водата. Кампанията се организира в рамките на проекта „Здраве от извора“, който се реализира от читалището по програма „Съгради промяна“ на фондация „ЕкоОбщност“ с финансовата подкрепа на фондация „Чарлз Стюарт Мот“.

С въпросите „Как предпочитате водата – бистра, газирана или мътна?“, „Знаете ли колко кубика ви навърта водомерът на месец от непоправените течове?“ и др. доброволците провокираха случайни минувачи по темата за опазването на водите. Специалният апел към гражданите беше да не изхвърлят подадените им листовки, а да ги предадат нататък. За производството на един килограм хартия се изразходват 32 литра вода, за всеки тон хартия се отсичат 13 дървета, обясниха младите хора. 
По повод Световния ден на водата Читалище „Умение-2003“ обяви и конкурс сред ученици от 1 до 12 клас за рисунка, есе, разказ, стихотворение, фотография. Крайният срок за изпращане на творбите изтича в 00.00 часа на 22 април. Албумите на конкурса са публикувани в страницата на проект „Здраве от извора“ във Фейсбук https://www.facebook.com/Zdraveotizvora. Резултатите ще бъдат обявени до 10 април.

Настоящата публикация се издава по програма „Съгради промяна“ с финансовата подкрепа на фондация „Чарлз Стюарт Мот”, предоставена чрез фондация „ЕкоОбщност”. Изразените тук становища са на Читалище „Умение-2003“ - Ямбол и не отразяват непременно мнението на подкрепящите организации.

Няма коментари:

Публикуване на коментар