вторник, 2 февруари 2016 г.

Ясни са финалистите от конкурса за най-атрактивен Снежен човек

Снежният човек на
Виктория и Александра от София
95 снимки на изключително атрактивни Снежни човеци получи Читалище „Умение-2003“ по повод конкурса, обявен в рамките на проект „Здраве от извора“. В надпреварата се включиха деца, семейства, ученически класове, учебни заведения, неправителствени организации от цялата страна. Читалище „Умение-2003“ получи снимки дори от млади хора, които отдавна не са в категорията „ученик“, но са запазили детската си любов към зимния Добряк. Удивително активни бяха в село Копривлен, област Благоевград, които чрез секретаря на НЧ "Възраждане 1927" Мария Чорлева ни изпратиха цели 17 Снежни човека.
От снимките е видно, че участниците искрено са се забавлявали с чистия сняг, който покри земята и стопли растенията през мразовитите декември 2015 г. и януари 2016 г. Конкурсът достави невероятно удоволствие и на организаторите, чиято цел е чрез инициативата да провокират интереса на младите хора към опазването на водните ресурси на планетата. Доказателство за успешния старт на техните идеи е, че само по време на конкурса Facebook страницата „Здраве от извора“ достигна 1935 последователи.


Безспорно, конкурсът беше забавлявен и за членовете на журито. А те – с цел по-голяма безпристрастност, бяха неправителствени организации: фондация „Астика“ – Бургас, Читалище „Развитие“ – Перник и ИК " За Чиста България " – Варна. И тъй като задачата им въобще не беше лесна, подложиха в своите организации и Facebook- групи снимките на гласуване.
Един от Снежните човеци на учениците
 от ОУ "Ст. Караджа" -
Стефан Караджово община Болярово
Наградата за групов Снежен човек бе присъдена на учениците от начален курс от ОУ " Стефан Караджа", с. Ст. Караджово, общ. Болярово. Най-много гласове на журито в категорията семеен Снежен човек събраха Виктория и Александра Радославови и Елица и Боян Ганеви от София, а в категория индивидуален Снежен човек – Георги Костов от Ямбол, Лора Боянова и Ангелина В. Михайлова от София.
Поощрителни награди получават също:
В КАТЕГОРИЯ: ГРУПОВ СНЕЖЕН ЧОВЕК:
Снежната Пипи на Елица и Боян от София
Мария-Михаела Великова и приятели от Равда; Димитър Тодоров и Денис Андонов от 11 А клас на ПГ по ПСТТ "Никола Йонков Вапцаров" Ямбол; учениците от 4 б клас от НУ "Проф. Петър Нойков" - гр. Ямбол; учениците от 4в клас от НУ "Проф. П. Нойков" град Ямбол; Надежда Камберова и Динко Куртев; НЧ „Възраждане 1927“ – с. Копривлен, обл. Благоевград; децата от ЦДГ №23 "Буратино" град Шумен; учениците от 2 и 3 клас при ОУ "Христо Ботев" с. Лопян, общ. Етрополе, обл. Софийска и сдружение "Надежда за Антоново" , гр. Антоново, област Търговище
Снежният човек на
Ангелина Михайлова от София

Снежният човек на Георги Костов от Ямбол

В КАТЕГОРИЯ СЕМЕЕН СНЕЖЕН ЧОВЕК:
семейството на Дария Кьосева, на 2 г. и Велина Димитрова от Ямбол
В КАТЕГОРИЯ ИНДИВИДУАЛЕН СНЕЖЕН ЧОВЕК:  Натали Панайотова от 4 в клас в НУ ,,Св.Св. Кирил и Методий " - гр.Ямбол; Стела Андреева; Бетина Борисова от София; Александър Ангелов от Ямбол; Мария Николаева Бончева от с. Добровница, Пазарджишко; Криси Караджова; Мария Димитрова на 9 г. от Ямбол; Наталия Христова от 4в клас в НУ.,,Св.Св. Кирил и Методий" – Ямбол; Атанас Тодоров. Атанасов от НУ Св. Св. Кирил и Методий“ – Ямбол; Даная Манделова; Мария Юнакова от София.
Целия албум със снимките на Снежните човеци можете да разгледате във Facebook на адрес https://www.facebook.com/media/set/?set=a.1526331554326523.1073741830.1517706021855743&type=3.    
Снежният човек на Лора Боянова от София
Проект „Здраве от извора“ се реализира от Читалище „Умение-2003“ – Ямбол по програма „Съгради промяна“ на фондация „ЕкоОбщност“ с финансовата подкрепа на фондация „Чарлз Стюарт Мот“. В рамките на проекта са предвидени 4 конкурса за ученици, семейства, учебни заведения, неправителствени организации.
На 2 февруари в 00.00 часа изтича срокът за участие в конкурса за плакат, посветен на Световния ден за опазване на влажните зони. В него вече се включиха ученици от Ямбол, Елхово, Варна, Берковица, Петрич, Смядово, Етрополе, Камено, с. Стоян Михайловски - общ. Нови пазар,  с. Бояново - община Елхово, с. Роза – община Тунджа, с. Черна - общ. Добричка, с. Драгичево - община Перник, с. Дълбок Извор - общ. Първомай. Целия албум с плакати можете да разгледате във Facebook на адрес https://www.facebook.com/media/set/?set=a.1530846157208396.1073741832.1517706021855743&type=3.   
Предстои обявяването на конкурс за макети от природни материали на тема „Прости енергийни решения за чиста природа и здраве“, посветен на Световния ден за енергийна ефективност – 5 март, както и на конкурс за рисунка, есе, стихотворение, разказ и фотография на тема „Здраве от извора“, посветен на Деня на водата – 22 март.  
Всички лауреати в конкурсите ще бъдат поканени в Областен форум-театър за опазване на водите, който пък ще бъде посветен на Деня на Земята – 22 април.  



Настоящата публикация се издава по програма „Съгради промяна“ с финансовата подкрепа на фондация „Чарлз Стюарт Мот”, предоставена чрез фондация „ЕкоОбщност”. Изразените тук становища са на Читалище „Умение-2003“ - Ямбол и не отразяват непременно мнението на подкрепящите организации.



Няма коментари:

Публикуване на коментар