понеделник, 15 февруари 2016 г.

86 послания на деца от България събра Читалище „Умение-2003“- Ямбол за опазване на влажните зони

Натисни, за да разгледаш целия албум със снимки на наградените творби
 
 86 снимки на рисунки и плакати - 86 послания на деца от Ямбол, Елхово, Варна, Берковица, Петрич, Смядово, Етрополе, Камено, София, Велико Търново, с. Стоян Михайловски - общ. Нови пазар,  с. Бояново - община Елхово, с. Роза – община Тунджа, с. Черна - общ. Добричка, с. Драгичево - община Перник, с. Дълбок Извор - общ. Първомай, с. Сборище – община Твърдица. Това е равносметката от конкурса за плакат, който Читалище „Умение-2003“ обяви по повод Световния ден за опазване на влажните зони. Конкурсът се провежда в рамките на проект „Здраве от извора“, който се реализира по програма „Съгради промяна“ на фондация „ЕкоОбщност“ с финансовата подкрепа на фондация „Чарлз Стюарт Мот“.  

„Възхитително и много зареждащо е детското въображение. Поставих отметка на произведенията, които ми се видяха отлични: или като послание, или като изобразително изкуство, или като заряд за борба с тези които замърсяват и съсипват природата...“, коментира Павел Антонов, управляващ редактор, BlueLink.net - Мрежата за гражданска активност, който беше и член на журито на конкурса. По същия начин реагираха и останалите двама членове на журито - експертът по опазването на влажните зони Катерина Раковска и илюстраторът Андрей Беленозов - член на сдружение „Млади За Земята“.
От самото начало на конкурса по своя инициатива гласуваха и последователите на страницата „Здраве от извора“ във Facebook.
В крайна сметка ето и резултатите:
На първо място е класирано посланието „Без грижа за влажните зони природата ще ни изгони!“ на 12-годишната Елица Светославова Ганева от гр. София. На второ и трето място са класирани посланията на 10-годишната Александра Йорданова Йорданова от  гр.Велико Търново и 14-годишната Илияна Младенова Джонджорова от училище „Св. Климент Охридски" , град Елхово, област Ямбол – Животът на земята е в нашите ръце.
Поощрителни награди получават:
Иван Караборунски, 5б клас, СОУ "Хр. Ботев" гр. Камено
Теменужка Ангелова Георгиева – 8г. от ОУ "Христо Ботев“ гр. Етрополе
Марин Василков Цветанов – 8г. от ОУ "Христо Ботев“ гр. Етрополе
Валери Михалев Динков – 9 г. от ОУ "Христо Ботев“ гр. Етрополе
децата от ОУ"Св.Св. Кирил и Методий" от село Дълбок Извор, община Първомай
Мирена Станимирова Колева, 4 клас, 10 г. клуб "Млад художник" при НЧ "Съгласие 1862" Ямбол

Иван Добрев Добрев и Петя Петрова Чиликова, ученици в 7 клас при "ОУ Св.П. Хилендарски" - с. Роза, община Тунджа
Ивета Маринова Тодорова, 13 г., гр. Смядово
Жулиета Мирославова Костова от 6 клас, 2 ОУ "Христо Смирненски" , гр. Берковица
Александър Хр. Маламов, 8 клас, 2 ОУ "Христо Смирненски" , гр. Берковица, обл.Монтана
Мелис Халимова, Десислава Станкова, Ася Иванова, Зинеб Ахмед, Фатме Маринова, Емре Севгин, Гюрай Бедри, Иван Делянов – ученици в 4 клас в ОУ " Св. Климент Охридски", с. Стоян Михайловски, общ. Нови пазар

Мадлен Даниелова Илиева, 8 г.от гр.Ямбол , клуб "Млад художник", НЧ"Съгласие 1862"
Джоана Мунтер Дахабре, 12 години, гр. Смядово
Невелин Иванов, 13 г., от, СОУ "Хр. Ботев" гр. Камено, общ. Камено, обл. Бургас
Илия Николаев Ракитов и Васил Веселинов Василев – и двамата на 9 г. от ОУ "Христо Ботев“ гр. Етрополе
Емил Цветанов Цветанов – 8г. от ОУ "Христо Ботев“ гр. Етрополе
Виктория Николаева Ракитова – 8г. от от ОУ "Христо Ботев“ гр. Етрополе
Мария-Магдалена Василева Алексиева, 13 г., ОУ "Св. П. Хилендарски", с. Бояново, община Елхово
Димислава Георгиева, Петко Чаушев, Виктория Боринарова, Ивелина Димитров и Ваня Лазарова от ПГМЕТ "Юрий Гагарин" гр Петрич
4а клас от ОУ "Проф. Нойков" – Ямбол
Клуб "Екология" от СОУ "Хр. Ботев" гр. Камено, обл. Бургас
В момента тече конкурсът за макет от естествени материали на тема „Прости енергийни решения за чиста природа и здраве“. Крайният срок за получаване на творбите на участниците по пощата, чрез Facebook на адрес https://www.facebook.com/Zdraveotizvora или по e-mail: umenie2003@gmail.com, е 00.00 часа на 4 март 2016 г.
Тази седмица ще бъде обявен и регламентът на конкурса за рисунка, есе, стихотворение, разказ и фотография на тема „Здраве от извора“, който е посветен на Деня на водата – 22 март.
Наградите от всички конкурси, провеждани в рамките на инициативата „Здраве от извора“ ще бъдат връчени на форум-театър, който ще бъде организиран по повод Деня на Земята – 22 април.


Настоящата публикация се издава по програма „Съгради промяна“ с финансовата подкрепа на фондация „Чарлз Стюарт Мот”, предоставена чрез фондация „ЕкоОбщност”. Изразените тук становища са на Читалище „Умение-2003“ - Ямбол и не отразяват непременно мнението на подкрепящите организации.




Няма коментари:

Публикуване на коментар